Emag

eMAG - Furnizorul solutiilor complete!

joi, 10 septembrie 2009

De ce nu ne pasa de cei care sunt altfel

ATITUDINE. Ne uitam cu indiferenta sau, in cel mai bun caz, cu mila la cei care sunt diferiti pentru ca traiesc pe strada sau pentru ca gandesc altfel. E comod sa-i ignoram, dar atat de necesar sa-i luam in serios si sa-i ajutam.
INDIFERENTA. E usor sa ne fie mila de cei care sunt diferiti, dar e incredibil de greu sa ne pese suficient cat sa le intindem o mana de ajutor.

Persoanele cu deficiente sociale sau mentale sunt privite cu reticenta si chiar cu teama. Dar, uneori, acesti oameni sunt mai buni si mai curati decat multi dintre noi.

Nepasarea fata de oamenii cu probleme sociale nu este doar a autoritatilor, ci a fiecaruia dintre noi. Privim cu aceeasi intoleranta, reticenta, frica deoarece unii dintre ei sunt intr-adevar agresivi sau purtatori de boli. Dar oamnii acestia nu vor multe. Daca se aseaza pe o banca in parc si vor sa vorbeasca cu tine, poti face un efort sa-i asculti sau sa le cumperi un sandwich, o sticla de apa, o paine. Dar niciodata sa nu le dai bani ca "sa-ti speli constiinta" deoarece asta ii incurajeaza sa ramana in strada.

3 comentarii:

Anca Unica spunea...

Sunt perfect de acord, nu este greu sa-i ascultam si sa le luam ceva de mancare. Insa majoritatea oamenilor sunt prea preocupati de binele lor propriu, incat sa se mai gandeasca si la altcineva. Poate ca oamenii acestia "diferiti" merita sa fie mai iubiti decat restul pentru ca ei sunt adevaratii supravietuitori ai acestei lumi. Chiar avem ce invata de la ei si-i putem rasplati pentru invataturile culese cu o vorba blanda si oferindu-le speranta ca nu sunt singuri.

cristina spunea...

binele propriu, egoismul troneaza. multi se gandesc ca mai bine cumpara o paine pentru el decat pt acel om uitand de faptul ca Dumnezeu rasplateste inzecit faptele bune. acesti oameni desi duc o lupta continua de supravetuire nu se dau batuti, nu se arunca in fata trenului, multumesc de fiecare data pt ceea ce primesc. si de la acesti oameni avem ce invata desi unora le este foarte greu sa recunoasca asta!

Anca Unica spunea...

Pentru ca este un subiect care imi atinge un punct sensibil, o sa mai adaug un comentariu. Este vorba despre un citat din ultima carte pe care am citit-o, Papillon de Henri Charriere:
" Tot savurand descoperirile stiintifice asa cum lingi un serbet, devii insetat de-un confort cat mai desavarsit si lupti fara incetare sa-l obtii. Toate astea ucid sufletul, mila, intelegerea, marinimia. N-ai ragaz sa te ocupi de ceilalti..."
Cautand sa ne ingrijim de noi, nu mai avem timp de ceilalti. Asta este si varianta crestina, sfintii parinti spun ca atunci cand tehnologia va evolua, oamenii se vor despartii cu totul.

Linkuri sponsorizate

lensa.ro

fashiondays.ro

pint.ro%20