duminică, 3 iulie 2011

Nu regreta nimic !

Majoritatea oamenilor si-ar dori sa ramana vesnic la varsta de 20 de ani (dupa cum spun si cei de la Voltaj in piesa 20 : "Tanar vreau mereu sa fiu, Sa traiesc asa cum stiu, Ca la 20 de ani, Fara griji si fara bani").

Eh, "tinerete vesnica" .... suna extraordinar, nu ?
Dar viata are multe de oferit, la varste diferite. Plus ca nu ne putem impotrivi, nu putem schimba ceea ce a creat Dumnezeu. Fiecare etapa are farmecul ei, iar imbatranirea ne ofera prilejul sa privim viata din diferite perspective. Pentru ca, odata cu inaintarea in varsta, nimic nu se schimba in afara de perceptia noastra care face insa diferenta. Se spune totusi ca odata cu inaintarea in varsta experienta noastra de viata creste si ca invatam din greseli, dar nu e mereu asa .... uneori, repetam aceleasi greseli.

In fiecare dintre noi e un suflet de copil ce se bucura, se joaca. Si nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim, ci imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam.

Secretul pentru a ne mentine tineri este sa fim fericiti, sa devenim oameni de succes, sa radem, sa glumim, sa gustam bucuria fiecarei zile si sa nu uitam ca la sfarsitul fiecarei zile sa multumim celor care ne-a dat viata si celor care ne sunt mereu aproape (Dumnezeu, parintii, prietenii). Trebuie sa ai un vis pentru ca atunci cand ramai fara vise, mori (la figurat). Suntem inconjurati de oameni dusi din realitate si nici nu ne dam seama.

E o mare diferenta intre a imbatrani si a evolua. Daca ai 20 de ani si stai in pat, la calculator, in casa, inert, fara sa faci ceva ce-ti aduce bucurie si implinire, viata va trece pe langa tine si te vei simti batran inainte de vreme.
Dar ce sa facem cand avem de invatat ... iar acum in era asta moderna majoritatea materialelor pentru studiu sunt disponibile pe calculator si bineinteles ca este mai usor sa citim de pe calculator in timp ce mai facem altceva.

Totusi, toata lumea imbatraneste. Pentru asta nu este nevoie de talent sau de pricepere. Ideea e sa evoluezi, identificand mereu oportunitatile care se ascund in schimbare.Nu regreta nimic ! Cei care sunt batrani nu regreta ceea ce au facut, ci mai degraba ceea ce nu au facut. Nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii !

Nu pierde timpul, viata te asteapta !

0 comentarii:

Linkuri sponsorizate 
^ Scroll to Top