Emag

eMAG - Furnizorul solutiilor complete!

luni, 7 februarie 2011

Pazea! O adevarata amenintare

Insecta indestructibila. Nu poate fi oprita sa imbolnaveasca oamenii

Se numeste Goundry, dupa numele satului african in care a fost descoperit. Este un subtip de tantar Anofel, necunoscut pana acum. Cercetatorii spun ca ar putea fi mai periculos decat orice alta specie cunoscuta si este aproape imposibil de ucis.

Noul tip de tantar anofel da serioase batai de cap oamenilor de stiinta care au descoperit insecta in satele din Burkina Faso, vestul Africii, si despre care spun ca nu exista nicio documentatie de specialitate pana in prezent.
Asa se face ca insecta ar putea raspandi cumplita malarie, pentru ca face parte din aceeasi 'familie' ca obisnuitul anofel. Diferenta este, insa, ca noul tantar este in acest moment imun la masurile de control cunoscute pana acum.
'Tot ce stim despre acest tantar este ca il putem suspecta, intemeiat, de transmiterea malariei. Stim ca are un apetit deosebit pentru sangele uman si mai stim ca se inmulteste foarte repede', spun cercetatorii. Nu se stie deocamdata cam cat de rapid poate sa transmita boala.
Malaria este o boala infectioasa raspandita de tantari si care ameninta cam jumatate din populatia Globului. Majoritatea victimelor sunt copii pana in cinci ani, provenind din tarile sarace ale Africii.
In cel mai recent raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii se arata o scadere a ratei mortalitatii din cauza malariei, in ultimul deceniu. Daca in 2000 s-au inregistrat aproape un milion de decese, in 2009 numarul cazurilor mortale a scazut la 781.000.
Intr-un studiu publicat in revista Science, cercetatorii francezi care au descoperit noul subtip de tantar spun ca insecta este atipica si nu se poate compara cu nicio alta din colectiile cunoscute pana acum. Motivul pentru care tantarul Goundry este aproape imposibil de ucis este acela ca, pana acum, oamenii s-au concentrat asupra speciilor de tantari care traiesc in zonele cu multa populatie si au dezvoltat, in consecinta, o intreaga industrie de spray-uri, insecticide si alte metode prin care sa-i combata. Goundry face parte, insa, dintre tantarii care traiesc in natura, independent de gospodariile oamenilor si de aceea, este rezistent la toate masurile de combatere cunoscute pana acum. 'Este pur si simplu mai destept decat toate studiile de imunologie si decat toti vectorii biologici studiati pana acum. Este o lupta nedreapta', spun cercetatorii care incearca sa gaseasca o solutie.

Sursa : Newz.ro

Beneficiile ceaiului

Care sunt beneficiile ceaiului si cat ar trebui sa bei zilnic


Ceaiul, consumat zilnic, creste imunitatea organismului si scade riscurile de tumori pe creier si de accident cardiovascular, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, relateaza dailymail.co.uk.

Simon Gibbons spune ca, pentru a avea efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei cani de ceai.



'Trebuie sa lasi ceaiul sa se infuzeze cel putin cinci minute pentru a permite apei fierbinti sa extraga compusii din plante', a spus el.

Exista mai multe tipuri de ceai - negru, verde, alb si Oolong. Toate contin antioxidanti si au multe beneficii pentru sanatate.

Baut in combinatie cu un strop de lapte, antioxidantii din ceai ajung mai usor in organism - dar beneficiile se pierd daca se adauga zahar.

Ceaiul reduce riscul de accident cardiovascular - Un studiu realizat timp de 15 ani in Germania a stabilit ca un consum regulat de ceai negru fara lapte reduce riscul de atac de cord. Cercetatorii au stabilit ca antioxidantii din ceaiul negru ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau, care se depune pe artere si creste riscul de infarct si atac de cord. Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii a stabilit, de asemenea, ca o cantitate de cinci cani de ceai negru pe zi reduce nivelul colesterolului rau cu 11%. De asemenea, ceaiul contine antioxidanti care pot opri cresterea celulelor canceroase.

Ajuta digestia - Ceaiul verde (facut din frunze neprocesate) ajuta sistemul digestiv. Stimuleaza contractiile intestinale, ajuta si la slabit si incetineste asimilarea grasimilor rele pentru organism cu 30%. Si ceaiul de menta este bun pentru digestie, iar cel de ghimbir este bun impotriva greturilor si este recomandat pentru greturile de dimineata.

Imbunatateste functiile creierului - Ceaiul negru imbunatateste capacitatile de concentrare. Un studiu al Universitatii din Northumbria a relevat ca taninul si cofeina din ceaiul verde imbunatatesc functiile congnitive. Intr-unul dintre teste, cei care au baut doua cani cu ceai s-au descurcat mai bine decat cei care au baut bauturi placebo. Un alt studiu, al Colegiului Imperial, a stabilit ca persoanele care beau mai mult de 100 de militri de ceai sau cafea pe zi prezinta cu 34 la suta risc mai mic de a avea o tumora pe creier.

Previne cancerul - Ceaiul contine antioxidanti care opresc cresterea celulelor canceroase. Ceaiul are de peste 8 - 10 ori mai multi antioxidanti decat fructele si legumele. In special, ceaiul verde contine astfel de antioxidanti. Potrivit unui studiu recent din Taiwan, cei care beau zilnic o cana cu ceai prezinta un risc mai mic de a dezvolta cancer la plamani. De asemenea, ceaiul incetineste evolutia cancerului de prostata si reduce riscul de cancer la stomac.

Intareste sistemul imunitar - Universitatea Harvard a facut, in cadrul unui studiu, teste de sange pentru a compara functiile imunitare ale celor care beau ceai cu ale celor care nu consuma o astfel de bautura. Cercetatorii au ajuns astfel la concluzia ca persoanele care consuma cinci cani de ceai negru pe zi au un sistem imunitar mai bun. Totodata, ceaiul ajuta organismul in lupta cu bacteriile, iar ceaiul de ghimbir este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare si pentru faptul ca stimuleaza circulatia.

Insomnia si anxietatea - Din cauza cofeinei, ceaiul negru ar trebui evitat inainte de culcare. Cele mai multe ceaiuri insa nu contin cofeina, iar musetelul este recomandat pentru efectul sau calmant.
Ceaiul de lavanda relaxeaza corpul si mintea, iar ceaiul de busuioc are efecte sedative.

Sanatatea dintilor - Desi ceaiul negru, consumat mai ales fara lapte, poate colora intr-un mod inestetic dintii, el protejeaza gura de bacteriile care cauzeaza boli ale gingiilor si carii. Ceaiul alb si cel verde protejeaza de asemenea impotriva acestor bacterii.


Sursa : Newz.ro

Linkuri sponsorizate

lensa.ro

fashiondays.ro

pint.ro%20